nieuws archief 2011

21-07-2011

4Evergreen

4Evergreen

4evergreen.nu is een project van vier stellen particuliere tuineigenaren, die behalve met de natuur, ook met de cultuur een enorme betrokkenheid hebben. Vanuit die passie organiseren zij nu al voor de vierde keer open tuinenweekenden. Het betreft 4 tuinen nabij Spelderholt in Beekbergen in een qua historie en natuur zeer bijzonder gebied aan de enk tussen de oorsprong van de Oude Beek en de stuwwalrand van de Hoge Veluwe. De tuineigenaren zijn zeer betrokken bij dit bijzondere gebied en trachten dit te behouden (www.sbne-beekbergen.nl). Een strijd die lastig is, maar vooral willen zij daarom de schoonheid van het gebied delen.
Maar u kunt niet alleen van de bijzondere tuinen kunt genieten, er wordt ook gedurende de twee weekenden een uitgebreid programma met kunst en muziek aangeboden.

Over de locaties is het volgende op te merken:
Tuin 1: landschappelijke tuin aan de enk, met de sculpturen van Martha Waijop en Carla Wiersma.
Tuin 2: een kleine tuin onder de kijktuinen met grote eikenbomen in het open enkenlandschap. In de tuin is een waterpartij die fungeert als natuurlijk filtersysteem voor de zwemvijver. Diverse borders zijn te bezichtigen. In deze tuin zijn sculpturen te zien van Alied Nyp-Holman. Verder zijn er stillevens van Kees Blom.
Tuin 3: Een tuin passend bij de Engelse stijl van het door Henk Wegerif ontworpen buitenhuis. Oude bomen domineren het perceel, dat tussen hagen verscholen ligt. De tuin is verdeeld in kamers, waarvan een met een vijver en een met kruiden. In het bijbehorende weiland staat een imposante lindeboom.
In 2010 is deze tuin uitgebreid met een grassentuin.
In deze tuin zijn de sculpturen van Joshua Pennings en de glasobjecten van Jan Warnaar te zien.
Tuin 4: een 1,5 ha grote ‘Engelse’ bloemrijke tuin die ook al in het kader van de Nederlandse Tuinenstichting wordt bezocht met wildweide en toegang tot de Oude Beek. In deze tuin worden beelden van Djoeke van Zwetselaar, Cees Meijer en Arild Veld geëxposeerd.

 

www.4evergreen.nu

 

 

CrossLines ondersteunt dit initiatief al enkele jaren!